Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Katedra Chemii Żywności i Biokatalizy Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu poszukuje doktoranta lub doktorantki do projektu Polonez Bis finansowanego przez Narodowe Centrum Nauki pt.: „Odblokowanie bioaktywności mykobiomu związanego z roślinami leśnymi jako źródła nowych karotenoidów i innych biopigmentów: wzmocnienie ich potencjału za pomocą nanotechnologii”.
https://phd.upwr.edu.pl/ogloszenia/konkurs-na-stypendyste-projektu-polonez-bis-85.html
W najnowszym anglojęzycznym odcinku podcastu „Mamy Zielone Pojęcie" odkrywamy fascynujący świat grzybów z ekspertami: dr Ewą Szczepańską i dr El Sayedem Ali. Badacze opowiadają o swoich badaniach i pasji do odkrywania nowych gatunków grzybów i potencjalnych zastosowań tych odkryć w różnych gałęziach przemysłu.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/badanie-potencjalu-grzybow-w-nauce-i-przemysle-4393.html
TEMATY I PRZYKŁADOWE ZAGADNIENIANA EGZAMIN USTNY Z JĘZYKA HISZPAŃSKIEGO NA POZIOMIE B2 I. Tiempo libre, aficiones, deporte ¿Cómo sueles pasar tu tiempo libre? ¿Cuáles son tus aficiones y de tu familia/tus amigos? ¿Practicas algún deporte? ¿Cuáles son los pasatiempos preferidos de los polacos? II. Geografía de España ¿Qué sabes sobre la ubicación de España? ¿Qué regiones tiene? ¿Cuáles son sus capitales? ¿Cómo se llaman los ríos y las montañas más conocidas? ¿Qué características tienen las (...)
https://sjo.upwr.edu.pl/egzaminy/poziom-b2/egzamin-ustny-b2-z-jezykow-obcych/zagadnienia-na-egzamin-ustny/jezyk-hiszpanski
W dniu 8 marca 2018 roku pani dr hab. inż. Ewa Burszta-Adamiak udzieliła wywiadu na temat zrównoważonego gospodarowania wodami dla Instytutu na Rzecz Ekorozwoju w Warszawie.
https://wiksig.upwr.edu.pl/wydzial/struktura/instytut-inzynierii-srodowiska/aktualnosci/wywiad-dla-instytutu-na-rzecz-ekorozwoju-26.html
6-11 września 2016 r. w Linares (Hiszpania) odbył się XI Międzynarodowy Kongres Historii Górnictwa, którego organizatorem było stowarzyszenie Colectivo Proyecto Arrayanes przy wsparciu Rady Miejskiej Linares
https://wiksig.upwr.edu.pl/aktualnosci/prof-marek-lorenc-na-xi-miedzynarodowym-kongresie-historii-gornictwa-126.html

https://upwr.edu.pl/badania/wiodace-zespoly-badawcze/biokataliza-i-aktywnosc-biologiczna-bioactiv/wspolpraca/polskapolitechnika-lodzk-1.html
Doktorantka Szkoły Doktorskiej UPWr Agata Bisiecka dzięki nauce rozwiązuje zagadki z przeszłości, a także pomaga wymiarowi sprawiedliwości w identyfikacji ludzkich szczątków.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/pokaz-mi-swoja-czaszke-a-powiem-ci-kim-jestes-3657.html
Partnerzy projektu   Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu jest jedną z najlepszych specjalistycznych uczelni wyższych w Polsce, która zapewnia dostęp do kształcenia i prowadzi badania w zakresie dyscyplin związanych z naukami przyrodniczymi i technologią, takich jak: rolnictwo, biologia, weterynaria, inżynieria środowiska i nauki o żywności. Jako jedyna taka uczelnia w południowo-zachodniej Polsce, WUELS stała się ważnym elementem regionalnego świata akademickiego i naukowego. UPWr to (...)
https://uglyfruitsnot-erasmusproject.upwr.edu.pl/partnerzy-projektu

https://upwr.edu.pl/studia/wymiany-studenckie/erasmus/europa/uczelnie-partnerskie/hiszpania-7.html
Warsztaty serowarskie, winiarskie i Slow Food, wybór najlepszych dolnośląskich serów i win, certyfikaty przyznane przez Zieloną Dolinę – V Święto sera i wina za nami. Gwiazdą spotkania był Robert Makłowicz, dziennikarz i krytyk kulinarny.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/v_swieto_sera_i_wina_nagrodzono_najlepszych-319.html

Rezultaty: 11 - 20 z 3 podstron