Miejsca realizacji praktyk studentów kierunku Technologia żywności i żywienie człowieka, do roku akademickiego 2022/2023 "AGAT" MARCINIAK Sp.j. Sędzimirowice"Bastik" Sp. z o.o., Koźmin Wlkp."CEKO" Sp. z o.o. Goliszew"Dar Ogrodu" Dariusz Jezierski, Brudzew"EISBERG" Spółka z o.o., Legnica"FDP PASZE" Sp. z o.o., Lasocice"Krzyś" Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe"KSIĄŻĘCY BROWAR NYSA" SP Z O.O."LES SECRETS DE DOMINIQUE", MEYRUEIS FRANCE"Masarnia" Bronisław Urbanowsi Bierutów"NORDIS" (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/wspolpraca/praktykodawcy/technologia-zywnosci-i-zywienie-czlowieka
Prof. Mirosław Anioł3’-Amino-4-benzyloksychalkon i sposób otrzymywania 3’-amino-4-benzyloksychalkonu2’-Metoksy-3-metoksy-4-benzyloksychalkon i sposób otrzymywania 2’-metoksy-3-metoksy-4-benzyloksychalkonu4’-Amino-3-metoksy-4-benzyloksychalkon i sposób otrzymywania 4’-amino-3-metoksy-4-benzyloksychalkonu4’-Amino-4-etylochalkon i sposób otrzymywania 4’-amino-4-etylochalkonu4’-Amino-4-karboksychalkon i sposób otrzymywania 4’-amino-4-karboksychalkonu2’-Amino-3-metoksy-4-benzyloksychalkon i (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/lista-zdobywcow-patentow
Miejsca realizacji praktyk studentów kierunku Biotechnologia do roku akademickiego 2022/2023
"CHEMLAB" Laboratorium Badawczo-Usługowe Tadeusz Goj, Konin"GALESS" Sp. z o.o. Świdnica"KSIĄŻĘCY BROWAR NYSA" SP Z O.O."LabAnalityka" Sp. z o.o. Brzeg Dolny"Owocowa Manufaktura" Joanna Krech, Krosnowice"Pollena" Kosmetyki i Mydła Naturalne Sp. z o.o. Sp. k. Ostrzeszów"Sylwan" Ewa Skóra, WarszawaAGRECOL Jarosław Prymas, WieruszówAGRICO Sp. z o.o. Zakład Pracy Chronionej, PawłówekAGROAS Sp. z o.o. Sp. (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/wspolpraca/praktykodawcy/biotechnologia
Zrzeszenie Absolwentów Wydziału Inżynierii Kształtowania Środowiska i Geodezji Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu prowadzi oficjalną działalność od 13 lipca 1964 roku, czyli od momentu uzyskania osobowości prawnej na podstawie decyzji Prezydium Rady Narodowej m. Wrocławia. Zgodnie z tą decyzją i na podstawie przyjętego statutu zostaliśmy zarejestrowani pod nazwą „Zrzeszenie Absolwentów Wydziału Melioracji Wodnych Akademii Rolniczej we Wrocławiu”, która obowiązuje do dnia dzisiejszego. (...)
https://wiksig.upwr.edu.pl/wydzial/absolwenci/kroniki
Prof. dr hab. Stanisław Laskowski (1933-2018)
Urodził się 30 stycznia 1933 r. w Zagórzu Konkolnickim (powiat rohatyński, województwo stanisławowskie). Rodzice zostali zamordowani w 1944 roku przez bandy UPA, toteż z ciotką opuścił rodzinne strony, docelowo trafiając do Wrocławia. Do szkoły średniej – technikum rolniczego - uczęszczał w Bojanowie Poznańskim. W 1952 roku zdał egzamin maturalny i wrócił do Wrocławia.
W latach 1952-1957 studiował na Wydziale Rolniczym WSR we Wrocławiu. (...)
https://ingos.upwr.edu.pl/instytut/historia/profesorowie/laskowski-stanislaw
Dr Renata Nowaczyk i dr Dominik Poradowski zdobyli jedne z najwyższych ocen w ankietach studenckich na Wydziale Medycyny Weterynaryjnej. Ich recepta na sukces? Wyleczyć się z „choroby doktorskiej”, tłumaczyć, że najważniejsze jest myślenie i rozumienie procesów zachodzących zarówno w pojedynczych komórkach, jak i ich układach, a nie uczenie się na pamięć definicji. Podkreślają, że w dydaktyce ważny jest wzajemny szacunek i umiejętność przyznania, że też się czegoś nie wie.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/dr-nowaczyk-i-dr-poradowski-kiedy-uczenie-jest-pasja-4084.html
Ta strona wykorzystuje pliki cookies własne w celu zapewnienia prawidłowego jej działania. Te pliki cookies pozostaną aktywne zawsze, nie ma możliwości wyboru w tym zakresie, ponieważ są to pliki cookies, dzięki którym strona funkcjonuje w prawidłowy sposób. W tych plikach cookies zapisana zostanie informacja o ustawieniach plików cookies użytkownika. Dodatkowo wykorzystywane są pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z narzędzi zewnętrznych. Więcej informacji w polityce prywatności.
Cel
Umożliwia przechowywanie danych (np. plików cookie) związanych z reklamami.
Zgoda
Określa stan zgody na wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.
Zgoda
Określa stan zgody na reklamy spersonalizowane.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych (np. plików cookie) dotyczących statystyk, np. czasu trwania wizyty.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych, które obsługują funkcje witryny lub aplikacji, np. ustawień języka.
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych dotyczących personalizacji, np. rekomendacji filmów
Zgoda
Umożliwia przechowywanie danych związanych z zabezpieczeniami, takimi jak funkcja uwierzytelniania, zapobieganie oszustwom i inne mechanizmy ochrony użytkowników.