Wyszukiwarka

wyszukiwanie zaawansowane
Miejsca realizacji praktyk studentów kierunku Technologia i organizacja gastronomii, do roku akademickiego 2022/2023 "IMPED" Restauracja "Pod Kasztanami" Nysa"Karmazyn Bis" Joanna Pierz, Wrocław"Papa Bar" AW DORADZTWO Sp. z o.o. we Wrocławiu4HOPS Cycling pub, WrocławA&J Company "Pizza Station" WrocławAC Hotel by Marriott WrocławAdmi Spółka z o.o. Gastronomia, WrocławAmRest sp. z o.o. WrocławANDRZEJ FRYMAT PARTNER, GajkówArkadia Restauracja Hotel Aleksandra Główka, Jelcz LaskowiceArt (...)
https://wbinoz.upwr.edu.pl/wspolpraca/praktykodawcy/technologia-i-organizacja-gastronomii

https://upwr.edu.pl/studia/studia-podyplomowe/naukowe-podstawy-treningu-koni/program-studiow/modulprzedmiotliczba-1.html
Projekt ogrodów Zamku Książ w latach 70. XIX wieku wykonał Eduard Neide, dyrektor królewskich ogrodów Tiergarten w Berlinie – to najnowsze ustalenia naukowców UPWr, którzy od kilku lat badają historię tego miejsca.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/naukowcy-upwr--krolewski-ogrodnik-projektowal-w-zamku-ksiaz-4259.html
3 października 2019 r. Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu uroczyście zainaugurował kolejny rok akademicki.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/inauguracja-roku-akademickiego-2019-2020-1263.html

https://rekrutacja.upwr.edu.pl/aktualnosci/spotkania-ze-szkolami-69.html
W środę, 2 października w Auli im. Jana Pawła II uroczyście zainaugurowaliśmy kolejny rok akademicki na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu. Tradycyjnie podczas inauguracji immatrykulowani zostali studenci pierwszego roku, osoby szczególnie zasłużone dla uczelni dostały odznaki i medale, a uroczystość uświetnił występ Chóru UPWr oraz wykład prof. Andrzej Koteckiego.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/rozpoczynamy-nowy-rok-akademicki-4451.html
Naukowcy Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie oraz Katedry Ogrodnictwa Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu sprawdzają, czy rośliny w przypadku np. niedoboru wody, nadmiernego przesuszenia czy ataku szkodników emitują odgłosy, niesłyszalne dla ludzkiego ucha, które mogą wskazywać na to, że znajdują się w sytuacji dla nich stresowej.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/rosliny-na-podsluchu-4412.html
Na 35 drużyn z 16 uczelni z kraju zajęli II miejsce. Studenci geodezji i kartografii – Barbara Kasieczka i Kamil Smolak uczestniczyli w I edycji mistrzostw geoinformatycznych GIS Challenge.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/geodeci_wygrywaja-552.html
Dystans, maseczki, ograniczona liczba uczestników – środowiskowa inauguracja roku akademickiego 2020/2021 była inna niż dotychczasowe. Nie zmieniło się jedno: świadomość znaczenia nauki dla rozwoju regionu i studiów dla każdego studenta.
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/srodowiskowa-inauguracja-roku-akademickiego-2020-2021-za-nami-3383.html
Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności dr inż. Anna Gliszczyńska – uzyskała stopień doktora habilitowanego nauk biologicznych w dyscyplinie biotechnologia na podstawie cyklu publikacji pod tytułem: „Chemoenzymatyczne modyfikacje struktury biologicznie aktywnych związków pochodzenia naturalnego”, nadany uchwałą Rady Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności z dnia 26 września 2017 roku dr inż. Artur Gryszkin – uzyskał stopień doktora habilitowanego nauk rolniczych w dyscyplinie (...)
https://upwr.edu.pl/aktualnosci/doktorzy-habilitowani--ktorzy-odebrali-promocje-poczas-inauguracji-roku-akademickiego-2018-2019

Rezultaty: 611 - 620 z 66 podstron

  • 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 66